Dé trouwpakken trends 2021

Het nieuwe trouwjaar 2021 is in zicht en daar horen natuurlijk de nieuwste trends op het gebied van trouwpakken bij! Want je aanstaande mag natuurlijk helemaal zelf kiezen, maar stiekem hebben we zelf ook wel ideeën over hoe we hem graag zouden willen zien ;). Bij deze wil ik je graag meenemen in de laatste trends in trouwpakken voor 2021!

Een losse fit

Kleding met een casual fit is een trend die dit najaar ontzettend populair is, deze stijl zien we daarom ook terug in de trouwpakken trends voor 2021. In eerste instantie denk je natuurlijk eerder aan een klassiek traditioneel pak, maar ook een casual pak met een lossere pasvorm kan super stylish en tof zijn. Het is alleen wel belangrijk dat deze juist is aangemeten om niet te casual te ogen. Het geheim zit hem in de juiste pasvorm, zodat het oogt als een slank geheel. Een ander pluspunt is de extra bewegingsvrijheid, perfect want jullie willen immers wel een dansje wagen op de grote dag!

Michael & Giso’s trouwpak ‘Oak‘ voor een casual fit.

Vervaagde en gemêleerde kleuren

De felle en vooral harde neon kleuren laten we achter in 2020 en er wordt plaats gemaakt voor de zachte, vervaagde en gemêleerde kleuren. Hiermee bedoelen we dat de kleuren worden afgezwakt en bijvoorbeeld worden vermengd met andere tinten, zoals een witte linnen draad erdoorheen.

Deze trend is ideaal voor een zomers trouwpak. De linnen stoffen in natuurlijke tinten zorgen voor de rustige en toned look, perfect voor zwoele zomerdagen! En mag het nog wel wat spannender? Een print geeft weer net wat meer cashet en persoonlijkheid, zoals een trendy ruit. Tip; let er wel op dat de ruit niet afsteekt met de kleur van het geheel.

Michael & Giso’s trouwpakken ‘Ancient‘ en ‘Boucle‘ voor een rustige en toned look.

Pastel tinten

Zoals eerder vermeld is het doorvoeren van zachte tinten een must in 2021. De bruidegom van 2021 steelt de show in een trouwpak met een prachtige pastelkleur! Tip bij deze trend is om wel alle items in dezelfde kleur uit te voeren of enkel de accessoires in pasteltinten te dragen. De pastelkleuren zorgen voor perfecte accenten en zijn echt een statement voor zijn outfit, zonder dat dit over de top wordt. These accents can make or break the outfit!

Michael & Giso’s trouwpak ‘Pastel‘ voor een trendy pastellook.

Black on black

In tegenstelling tot bovenstaande trends is er nog een belangrijke trend komend jaar: black on black. Deze trend is perfect als hij een rustig, tijdloos en vooral chique trouwpak zoekt. Als hij besluit voor een black on black trouwpak te kiezen, is er enkel alleen de mogelijkheid om te kiezen voor een zwart pak. Als hij de trend goed wilt volgen kies je dan ook voor een zwart shirt, zwart gehaakte das en zwarte schoenen. Het mooiste is om diverse stoffen te combineren in zowel de outfit als de accessoires voor een speelser effect. Zeg vaarwel tegen de regular zwarte smoking!

Vest

Een vest, ook wel bekend als een gilet, is een absolute musthave komend jaar. We zien dit niet alleen steeds vaker in de business en casual menswear, maar dit item komt ook veelvuldig terug in trouwpakken. Voor de hand liggend is een driedelig trouwpak die je in de zomer kan customizen met luchtige stoffen. In het najaar is een driedelig trouwpak sowieso een onmisbare keuze, naast dat dit het pak een mooie winterse look geeft, zorgt het ook voor extra warmte. Om even terug te komen op de casual trend hiervoor: een perfect op het lichaam aangemeten vestje staat super bij een pak met een wat lossere fit en kleed ook slank af!

Laat je inspireren door deze prachtige shoot van het trouwpak ‘Shell‘.


Of gaat jouw man zeker voor een sportieve look? Dan is een een trouwpak met alleen een pantalon en vestje helemaal top. Dit geeft de look een casual twist en past helemaal bij de trends voor 2021.

Voor de sportieve look presenteert Michael & Giso trouwpak ‘Lino‘.