Over Hanneke Peters

De Australische ontwerpster

Na haar afstuderen aan het VWO in Nijmegen besloot Hanneke om een jaar naar Australië te gaan om daar te reizen en te werken. Na een paar maanden vond ze een baan bij een excentrieke modeontwerpster in Melbourne en had het gevoel thuis te komen. In het atelier achter de winkel kreeg ze al meteen de verantwoordelijkheid om galajurken te naaien en af te werken, en werd ze meteen de fulltime rechterhand van de ontwerpster.

Out-of-the-box

Ze besloot toen dat haar creativiteit haar missie was, maar realiseerde zich dat daarvoor een zakelijke ontwikkeling belangrijk was. Ze besloot haar interesses te combineren met een brede opleiding en zich allround te ontwikkelen met de HBO-opleiding Tourism Management & Consultancy, en na haar diploma haar creativiteit uit te gaan bouwen. Tijdens haar studie bleef ze echter niet stilzitten, en gedurende haar hele studententijd creëerde ze talloze out-of-the-box outfits voor club Now & Wow in Rotterdam. Hiervoor stikte ze bijvoorbeeld vintage hoepelrokken aan elkaar met rood kant en witte kussenslopen en creëerde zo de meest uiteenlopende kunstwerken. Tijdens haar studie reisde ze ook de wereld over en ontwikkelde hier een ruimdenkende visie op het leven.

Creating Couture

Na haar HBO heeft ze nog een Bachelor Internationale Bedrijfscommunicatie behaald in Nijmgen en besloot toen het roer om te gooien en koos definitief voor haar creativiteit. In deze periode heeft ze in een 4-jarige modeopleiding haar diploma’s patroontekenen en couturetechnieken gehaald, en daarnaast nog een NTI opleiding Styling. Ondertussen werkte ze aan verschillende theaterkleding producties en dansproducties. In 2010 werd ze aangenomen als modeontwerpster bij couturier Olga Buise van L’Ago B en heeft hier vele couture bruidsjurken in opdracht gemaakt voor haar klanten en verschillende artistieke collecties gemaakt voor modeshows.

Levenspassie

De invloed van haar reizen werd een herkenbaar element in Hanneke’s handschrift, wat terug te zien is in de vrije stijl van haar ontwerpen. Ze zoekt altijd de perfecte balans tussen de hoogste kwaliteit van stof en techniek, maar gegoten in een vrij ontwerp. Ze vervaardigd haar bruidscouture alleen in pure zijde, die om de huid vloeit. Hanneke wil haar bruiden zich fantastisch laten voelen, van binnen en van buiten, waarbij beweging en souplesse een grote rol speelt. Een ontwerp voor op het strand van Ibiza wordt bijvoorbeeld gemaakt van 30 meter soepele chiffon zijde, die in de zwoele wind prachtig toe leven komt en om de bruid heen danst.

Vrijheid en kwaliteit

‘Bohemian meets Couture’ is dus niet alleen een ontwerpvisie, maar staat ook voor levenspassie. Het is de passie van de avontuurlijke vrouw die weet wat ze wil, die zichzelf wil en durft te zijn, en oog heeft voor kwaliteit en design. Een vrouw die haar eigen verhaal durft te vertellen en anderen daarmee inspireert, voor hen is de couture van Hanneke Peters op het lijf geschreven.

Heb je vragen aan Hanneke? Ze hoort graag van je!