Veelgestelde vragen

– Hoe weet ik hoe de jurk er later uit komt te zien?
Het is misschien nog lastig voor te stellen, maar je kunt bij de eerste oriëntatie al heel goed zien hoe de jurk er uit komt te zien als deze af is. Ik begin vaak met een pasmodel voor de rok, dan zie je al hoe je figuur uit komt in dit model. Voor de bovenkant gebruik ik meestal restantstoffen waarmee ik de bovenkant op jouw figuur ga bedenken, deze knip en speld ik in allerlei vormen, zo kun je precies zien welk type halslijn jou het beste staat, en wat het mooiste accent is op jouw taille. Als er ook kant wordt gebruikt, knip ik dit bij de eerste oriëntatie vaak al een beetje op vorm, waardoor het design vaak al heel ver uitgewerkt is. Mijn klanten maken bijna altijd de grap ‘nou, pak maar in, niks meer aan doen’ en staat versteld van hoeveel mogelijk is in dit proces. Je hoeft geen enkele concessie te doen, alles is mogelijk, en tegelijkertijd wordt het heel snel duidelijk waar je écht enthousiast van wordt.

– Hoeveel tijd is er nodig om een jurk te laten maken?
Het fijnste is als je een jaar voor de bruiloft begint, maar als er minder tijd is kan dit meestal ook nog. Er zijn in totaal 4 a 5 sessies nodig. Per afspraak zijn we ongeveer 2 uur bezig, ik neem daarin ook altijd de tijd om even bij te kletsen. Het zijn altijd hele gezellige sessies 😁

– Hoe werkt het met de keuze voor bruidsstoffen?
In de salon heb ik veel verschillende stalen van allerlei stoffen waar je uit kunt kiezen, en mocht daar je smaak nog niet bij zitten, dan ken ik de internationale stoffenwereld uit mijn hoofd hahaha, dus dat komt helemaal goed! Het gebeurd wel vaker dat ik door de inspiratie nog even verder ga zoeken en van nieuwe stoffen stalen bestel.

– Hoeveel afspraken zijn er nodig om een unieke jurk te laten maken?
Van begin tot eind zijn er gemiddeld 4 tot 5 sessies nodig om de jurk op maat te maken:
– sessie 1; styling sessie: tijdens deze vrijblijvende afspraak gaan we samen onderzoeken wat jouw wensen zijn. Vaak hebben bruiden al een moodboard op Pinterest of een afbeelding van een jurk die ze mooi vinden, en vanuit daar laat ik me inspireren. Sommige bruiden weten nog helemaal niet wat ze mooi vinden, en anderen weten het exact, dat kan allebei. Tijdens het ontwerp proces valt het puzzeltje vanzelf in elkaar. Als alles akkoord is dan meet ik de maten op om de patronen te gaan maken.
– sessie 2; proefmodel passen: nu gaan we een proefmodel passen. Dit is in feite jouw jurk maar dan in een eenvoudige stof. Deze dient alleen om de patronen te controleren, maar het is ook fijn om het design nog verder te perfectioneren.
– sessie 3; 1e keer in de echte stof: nu is de jurk in de echte stof gemaakt. Ook bij deze sessie zijn er vaak nog aanpassingen nodig. Je kunt het een zien als een beeldhouwwerk, per sessie wordt de pasvorm en de afwerking steeds verder geperfectioneerd.
– sessie 4; klaar: nu is de jurk meestal helemaal af, hij mag mee naar huis!
– sessie 5; reserveafspraak: Het kan wel eens gebeuren dat de zoom nog iets korter moet, of het schouderbandje toch nog iets strakker. Daarvoor zou nog een reserveafspraak ingepland kunnen worden.

– Hoeveel mensen kan ik meenemen naar de sessies?
Dat mag je zelf kiezen, het is maar net wat je zelf fijn vind. Sommige bruiden komen graag alleen omdat ze het juist prettig vinden om alleen met mij samen de keuzes te maken, en andere bruiden vinden het juist heel fijn als vrienden en familie mee kunnen denken. Dus voel je vrij om hierin je eigen keuzes te maken. Houd er wel rekening mee dat de sessies ongeveer 2 uur duren en soms nog iets langer. Dat lijkt heel erg lang, maar de tijd vliegt voorbij als we samen bezig zijn. Voor gasten kan deze tijd wel iets langer voelen omdat ze iets minder in het proces zitten dan wij, het creatieve team ;). Maar dit kun je met ze overleggen, dat ze van te voren weten waar ze rekening mee kunnen houden.

– Hoe kom ik bij jullie winkel?
Als je met de trein komt loop je rechtstreeks naar onze winkel toe via het park, dat is ongeveer 10 minuten lopen. De winkel zit tegen De Grote Kerk aan, dus dat is een fijn herkenningspunt. Als je met de auto komt is parkeergarage De Barones het meest dichtbij, vanuit daar is het 4 minuten lopen via uitgang Nieuwstraat.

– Kan ik iets na laten maken wat ik ergens gezien heb?
Als inspiratie komt het vaker voor dat een bruid een voorbeeld heeft van een jurk die ze mooi vind. Dit kunnen we zeker als inspiratie nemen, en hij wordt zelfs nog mooier! Tijdens het ontwerpen ontstaan er namelijk vanzelf ideeën die het ontwerp nog mooier maken en nog beter bij het figuur passen. Zo ontstaat er altijd een uniek design waarvan er maar 1 ter wereld is, en die perfect bij jou past.

– Wat gebeurt er als ik aankom of afval tijdens het proces?
Veel bruiden komen al een jaar voor de bruiloft voor de eerste keer langs. Sommige bruiden zouden net nog een beetje af willen vallen voor hun ideale gewicht, maar willen ook wel graag al een jurk uitkiezen, en dat kan prima. Als het om een paar kilo gaat dan hoeven we hier geen extra rekening mee te houden. De jurk wordt namelijk opgebouwd in verschillende sessies, en per sessie kan het maatverschil nog gecorrigeerd worden. Mocht je echt een groot maatverschil verwachten, dan bedenken we wel al het ontwerp, maar dan stellen we het maakproces nog wat uit tot je meer op je ideale gewicht bent. Houd er rekening mee dat we minimaal drie maanden voor de bruiloft beginnen met het proces. Geef dit gerust aan bij een oriënterend gesprek, dan kan ik hier prima rekening mee houden.

– Hoe ver voor de bruiloft is mijn jurk klaar?
Gemiddeld is een jurk twee maanden voor de bruiloft klaar, maar als het erg druk is kan dit wel iets later zijn, maar minimaal 1 maand voor de bruiloft.

Heb je nog meer vragen? Ik hoor het graag!

Contactformulier