Bloemen op je bruiloft

Ben jij ook zo verliefd op de laatste trends voor bloemen op je bruiloft? Imposante flowerclouds & trendy backdrops, tegenwoordig kan alles! Vooral droogbloemen zijn niet meer weg te denken, met prachtige palmgrassen en warme vintage tinten. Hoe dat er precies uit kan zien laat Malou van Blouming Floral Art zien in deze shoot.

Het bruidsboeket als trendsetter

Malou gaat samen met jullie brainstormen over de ideale sfeer voor de bloemen op je bruiloft en begint met het bruidsboeket. Je kunt je wel voorstellen dat er super veel verschillende bloemen te krijgen zijn in alle maten en vormen. Malou kan jullie precies vertellen wat perfect bij jullie bruiloft zou passen. Meestal is de bruidsjurk en de locatie al gekozen en deze geven al een mooie richting aan. Heb je een vintage trouwjurk en trouw je in een kasteel? Dan zal Malou je hele andere tips geven dan wanneer je op het strand trouwt.

Wow, that backdrop!

De keuze voor het bruidsboeket bepaalt de stijl van de rest van de bloemen op je bruiloft. Want je wilt natuurlijk wel dat het allemaal één super tof geheel wordt! Want hoe mooi is het als jij straks bij de ceremonie je bruidsboeket vasthoudt en elkaar het ja-woord geeft onder een backdrop met een explosie aan bijpassende bloemen en grassen, wauw! Maar je kunt het natuurlijk nog verder doorvoeren door de bloemen van de ceremonie als het ware te laten uitvloeien in de rest van de ruimte, door bijvoorbeeld prachtige boeketten in het gangpad naar de ceremonie te zetten of aan de stoelen te hangen. Malou denkt graag met je mee!

Nonchalante styling

Het is ook super trendy om de bloemen nochalant om het bruidspaar heen te stylen, of rondom de stoelen of bank van de love birds. Op deze foto’s zie je hoe tof dat eruit kan zien! Het lijkt wel een sprookje, zo mooi en natuurlijk lijken de bloemen om de bank heen te groeien. Ze omarmen als het ware de sofa wat voor een intiem en romantisch beeld zorgt. Daar zie je jezelf wel trouwen toch!

Het kleurenschema

Malou zorgt ervoor dat de bloemen en ook de kleuren perfect bij de rest van de styling passen. Zo was bij deze shoot het bordeaux rood van de bank het uitgangspunt, wat ze verder heeft vertaald in de kleuren van de bloemen. De rode anigozanthos is net zo ‘fluweel-achtig’ als de sofa en is een mooi detail tussen de andere bloemen met aardse tinten.

Bloemwerk vaker gebruiken

Wat ook super fijn is aan een ervaren bloemenstyliste is dat ze met je meedenken over zaken waar je echt nooit op was gekomen! Want wat gebeurt er met de bloemen als jullie al feestend naar een andere ruimte gaan? Toch zonde als je er dan niet meer van kunt genieten! Ook dat heeft Malou in deze shoot goed laten zien. Als je goed kijkt naar de foto’s zie je dat de bloemen steeds verplaatst zijn van de ene ruimte naar de andere, zo kun je er de hele dag van genieten. Zo lijkt het alsof je overal bloemen hebt op je bruiloft zonder dat je er je complete bruidsbudget aan hebt uitgegeven ;).

Gemixte bruidboeketten

Wat ook een groot voordeel is van de droogbloemen trend is dat ze natuurlijk veel langer goed blijven. In deze shoot zie je dat er prima een combinatie van verse bloemen en droogbloemen kan worden gemaakt. Alles kan! Dat maakt het juist ook zo leuk. Elk bloemwerk is ook uniek en speciaal voor het bruidspaar bedacht en gemaakt met veel liefde.

Leveranciers:

Bloemenstyling: Blouming floral art
Foto’s: Yara Brouwer Photography
Locatie: Landgoed Wickenburg
Model: Femke van Houdt
Haar en make-up: Colours by Lily
Jumpsuit bruid: Hanneke Peters Couture
Sieraden: Lovely Elysian