Als team je bruiloft plannen

Wie wil dat nou niet, samen een bruiloft plannen! Het is zelfs nóg leuker als je partner in crime ook een creatieve dame is, dan gaat het dak er natuurlijk helemaal af! Maar wat als er verschillen zijn in karakter en smaak? Jocelyn is de planner thuis, terwijl Bodine meer op gevoel haar keuzes maakt. Ze hebben elkaar echter perfect weten te vinden, en juist de verschillen maken deze bruiloft zo mooi. Maar hoe hebben ze het aangepakt? Lees snel verder voor hun persoonlijke ervaring!

Het geheimzinnige huwelijksaanzoek

Bodine bleef Jocelyn maar vragen wanneer ze haar ten huwelijk zou vragen. Het was in eerste instantie als een grap bedoeld, maar Jocelyn besloot om stiekem echt het aanzoek te gaan plannen. Ondertussen bleef Bodine haar plagen, en had Jocelyn de grootste moeite om het voor zich te houden. Daarom speelde ze net alsof ze voorlopig nog echt geen trouwplannen had.

Er zijn super veel redenen waarom zij met elkaar wilden trouwen, maar de belangrijkste was wel dat ze elkaars beste vriendinnen zijn. Ze hebben veel dezelfde hobby’s en interesses, ze kunnen dan ook alles met elkaar delen. Toch zijn ze heel verschillend van karakter, maar dat houdt het juist spannend. Ze willen graag van de verschillen leren en elke dag opstaan met het trotse gevoel dat ze elkaars vrouw zijn en met elkaar het leven willen delen.

De zoektocht naar de perfecte trouwjurk

Via kennissen hadden ze van Hanneke Peters gehoord. Zij heeft de trouwjurk van Jocelyn ontworpen en een jumpsuit voor de avond. Ook heeft ze de avondjurk van Bodine gemaakt. De ontwerpsessies begonnen met losse stoffen, en zo werd de jurk ontworpen zodat het precies bij het figuur en de smaak van Jocelyn pastte. Jocelyn wist al gelijk wat ze wilde, een lange minimalistische jurk met een lage rug. Aansluitend en stijlvol aan de voorkant en sexy aan de achterkant. Geometrische vormen, dat is wat ze mooi vindt. Dat kwam ook terug in het jumpsuit met de strakke vormen en lage rug.

De jurk van Bodine is van Time Arodaky. Ze was vanaf het begin al verliefd op de collectie, en is samen met haar moeder, zus en schoonzus haar jurk gaan uitzoeken. De jurk is zowel elegant als artistiek en past daarom goed bij Bodine’s karakter.

Wat ze super leuk vonden is dat ze gedeeltelijk bij elkaars pasmomenten aanwezig konden zijn, omdat ze ook elkaars beste vriendinnen zijn. Ze kozen er wel voor om de ceremoniejurk nog niet aan elkaar te laten zien, die moest nog een verrassing blijven.

The wow-moment

De bruiloft had echt alle verwachtingen overtroffen, het was precies zoals ze het wilden. Maar natuurlijk is er altijd een moment met the wow-factor, en dat was voor beiden de ceremonie in het groen. De zus van Jocelyn had er enorm veel tijd ingestoken om vragenlijsten naar de genodigden in te sturen om zo een doorvoeld stuk te schrijven om voor te dragen. De liefde voor elkaar stond centraal, en het kwam echt over. Om deze woorden te horen van iemand die zo dichtbij je staat was heel bijzonder, en ook om te horen dat ze zo goed begreep wie ze waren en om hun liefde te verwoorden.

Zenuwen voor de bruiloft

Achteraf was het grappig om terug te zien hoe anders ze het beiden hebben ervaren. Jocelyn was vooral bezig met de planning, en had dit goed onder controle. Ze was erg blij met de goede samenwerking met alle leveranciers en had hier een goed gevoel over. De leveranciers waren ook allemaal op gevoel gekozen, omdat ze dezelfde ideeën deelden en dat ze echt bij hen beiden pasten. Jocelyn had volledig vertrouwen in de leveranciers en had daardoor geen tot weinig zenuwen.

Bodine werd juist enorm zenuwachtig toen de bruiloft naderde. Er moest nog veel gebeuren en ze moest het combineren met werk. De zenuwen sloegen toe! De dag voor de bruiloft ebden de zenuwen gelukkig weg. Ze had een fijne verwendag gehad met haar zus en schoonzus en die avond gezellig spelletjes gespeeld. Dat gaf haar rust en positieve energie, en zo was ze er op de dag zelf helemaal klaar voor, de bruiloft kon met een gerust hart beginnen. Op de dag zelf hebben ze allebei helemaal geen stress ervaren, alles was goed geregeld en ze konden heerlijk genieten van alle persoonlijke momenten.

Het plannen van de bruiloft

Jocelyn had het geweldig gevonden. Ze kon alles zelf regelen en houdt van organiseren, en zeker nu het zo dicht bij haar stond. Ze kon alles samen bedenken met Bodine en uitvoeren. Helemaal omdat een bruiloft toch echt een meisjesdroom is, dus je kunt je voorstellen dat de ideeën de pan uit vlogen met twee vrouwen! Natuurlijk gaf tijd en budget wel een kader en zo moesten er toch gezonde keuzes gemaakt worden. Maar ze vonden het heerlijk om zo te brainstormen en hun ideeën waar te maken.

Jocelyn is de planner van de twee en Bodine was meer bezig met het juiste gevoel opzoeken in de bruiloft. Bodine dacht bijvoorbeeld na over hoe je ook tijd voor jezelf kon creëeren en een persoonlijke touch voor de gasten kon toevoegen zodat iedereen de intimiteit van die dag zou voelen. De ideeën kwamen niet altijd overeen, maar uiteindelijk hebben ze de perfecte balans gevonden in deze prachtige bruiloft.

Het trouwbudget

Ze geven eerlijk toe dat ze zich niet aan het budget voor de bruiloft hebben gehouden. Het moeilijkste was dat ze allebei andere wensen hadden over het uitzoeken van de leveranciers, en het was niet altijd makkelijk om compromissen te sluiten. Op sommige punten hadden ze besloten om hun ideeën samen te voegen in plaats van te kiezen. Daardoor hebben ze meer uitgegeven dan de bedoeling was, maar ze hebben er geen moment spijt van gehad, het was het helemaal waard.

Unieke versiering en decoratie van de bruiloft

Te Leuk Trouwen heeft onze volledige bruiloft geregeld en gestyled. We hadden zelf een locatie aangedragen, wat een mooi buitengebied was maar zonder stroom of water. Te Leuk Trouwen heeft dit omgetoverd tot een prachtige wilde jungle! We waren blij dat het één organisatie was die alles regelde, ook omdat zij beide alle leveranciers kende. Ze hadden ook een enorme klik met Esther, waardoor er een enorm vertrouwen was onderling. Wat we voorop hadden gesteld is dat er genoeg tijd en ruimte zou zijn zodat iedereen zichzelf kon zijn en zijn eigen ding kon doen. Hiervoor hadden we bijvoorbeeld spelen van XL Spellen en was de natuur ook heerlijk benut. Te Leuk Trouwen had hier perfect op ingespeeld.

Volg je gevoel

De Gouden Tip die ze willen meegeven is om vooral te kiezen voor leveranciers die echt bij je passen en waar je volledig vertrouwen in hebt. Zo kun je maximaal genieten van je bruiloft en je niet storen aan de organisatie. Het is zo belangrijk dat je dag kunt ontspannen omdat je weet dat alles goed zal verlopen. En hou de planning ook nog een beetje open, sommige momenten lopen uit en het geeft rust als dat ook kan.

De huwelijkreis

Om het huwelijk te vieren hebben ze samen een campertje gekocht waarmee ze voor drie maanden door Europa gaan trekken. Een heerlijke tijd om terug te kijken om een buitengewoon geweldige bruiloft!

Trouwleveranciers:

Haar en make-up: Jayne Meyer
Fotograaf: Homan Photography
Organisatie: Te Leuk Trouwen
Videograaf: Blond en Blauw
Bloemen: Judith Slagter Florals
Jurk Jocelyn (zonder kant): Hanneke Peters Couture
Jurk Bodine (met kant): Rime Arodaky
Eten: Jona Haile
Taarten: Taarten van Jansen
Koffie en thee: Ralf Dafeine
Locatie: Lieve kennissen uit Breda