Over mij

Je had vast al wel geraden dat ik me herken in het profiel van La Bohémienne :). Mijn inspiratie voor The Love Celebration is uit het leven gegrepen, en is ontstaan door mijn eigen avontuurlijke levensloop.

Ik ben opgegroeid in Oeffelt, een klein dorpje op de grens van Noord-Brabant en Limburg. Hier woonde ik met mijn ouders en zus midden in de maisvelden, in een oud huis met een gigantische tuin met stukjes bos waar we allerlei hutten bouwden, en waar we achterin de grote boomgaard kampeerden in de zomer. Het was lekker vrij en ik zag overal avontuur en kon in alles mijn creativiteit kwijt.

Op mijn 16e begon De Grote Wereld te kriebelen, wat is er nog meer ‘out-there’? Ik werd gevraagd om au-pair te zijn voor 2 maanden in Zuid-Frankrijk, en toen was het hek van de dam. Het jaar erop ben ik met een vriendin door heel Europa gaan backpacken, en meteen na mijn afstuderen aan de VWO in Nijmegen heb ik het vliegtuig gepakt naar Australië voor een jaar Work & Travel. Omdat ik aankwam met zero budget besloot ik dan maar de gekste baantjes te verzamelen: kroonluchters schoonmaken, modellenwerk, barwerk bij de Olympische Spelen, en heb ik ook gewerkt bij een modeontwerpster. Later besefte ik me dat ik daar thuis was gekomen, daar was ik als een vis in het water.

En omdat ik eigenlijk niet wilde stoppen met reizen ben ik NHTV gaan studeren, International Management for Tourism and Consultancy, met specialisatie Marketing & Communicatie. Na een maand Spaanse talencursus in Madrid besloot ik stage te gaan lopen in Peru, waar ik later in Ollantaytambo ben gaan wonen, een klein dorpje in de Andes. Na de NHTV wilde ik in Thailand bij een holistic health center gaan werken, maar ik wilde hiervoor eerst nog een master Internationale Bedrijfscommunicatie halen. Aan de universiteit in Nijmegen heb ik toen mijn bachelor gehaald, en toen kwam HET MOMENT. Ik vroeg me af wat ik eigenlijk ECHT wilde. En het antwoord was heel duidelijk:

Ik wilde met mijn handen werken.

Goh, en daar zit je dan, bovenop de ladder van opleiding en al. Maar ik wilde niks anders meer, en ik ben het gaan doen! Ik ben op naailes gegaan en heb daarna vakopleidingen gevolgd. Maar hoe kom je dan in het werkveld? … Uit pure passie heb ik toen verschillende theaterkleding producties gedaan bij het Chasse Theater.

En toen kwam De Grote Kans. Het project van mijn bijbaan was afgerond en ik kreeg ineens een uitkering, wat een zegen is dat. Toen mocht ik met behoud van uitkering een half jaar stage gaan lopen en ik heb mezelf aangeboden bij L’Ago B van modeontwerpster Olga Buise. YES! YES! Heerlijk, ik kwam helemaal thuis! En wat een plezier hebben we gehad, en nog steeds! Ik kreeg hier de vrijheid om mijn eigen stijl te ontwikkelen, en dat resulteerde in de eerste vormen van The Love Celebration.

Toen kwam het moment dat kleine meisjes echt groot worden, en werd het tijd voor The Love Celebration om een eigen wereld neer te zetten. Gelukkig werken Olga en ik nu nog steeds super leuk samen, en kunnen we elkaar nog beter versterken vanuit onze winkels. En ik ben super blij met mijn prachtige fantastische locatie aan de Reigerstraat in Breda. Als ik achteruit mijn raam kijk zie ik daar op 4 meter afstand de 750 jaar oude buitenmuur van de Grote Kerk, en als ik ’s ochtends naar mijn werk fiets lonkt de Grote Kerk al en weet ik, daar in het hart van Breda ligt mijn atelier, The Love Celebration..

Dat is mijn levensverhaal, maar ik ben nog veel nieuwsgieriger naar jouw verhaal. Wat is jouw verhaal? Wat is het mooie en bijzondere aan jullie liefde? Ik hoop daar nu of later een deel van uit te mogen maken door jouw bruidsjurk te ontwerpen, en wie weet ook de styling, en zo vorm te geven aan jouw dromen.

Ik kijk er naar uit!