On a bed of roses

Dromerig kijk je naar buiten, de regen tikt zachtjes tegen het raam. De stroompjes vormen oneindige sierlijke lijnen over het glas en verdwijnen dan geruisloos uit beeld. Het is nog koud, maar de eerste lentezon begint al tussen de wolken door te schijnen. Het warme licht brengt je terug naar jullie vakantie deze zomer in het zonnige Frankrijk. Volledig verrast was je, toen je vriend ineens aankondigde een kamer te hebben geboekt in een pittoreske chateau in Zuid-Frankrijk.

Je ziet het nog voor je, de hemel kleurde zachtoranje, met hier en daar een paarse vleug. Het parfum van de weelderige rozen in de tuin zweefde zacht door de warme lucht, en de krekels zongen hun mooiste lied. Hand in hand slenterden jullie over het grindpaadje naar het romantische rozenprieel in de tuin, in liefdevolle rust verzonken. De lange stralen van de zon wierpen dansende schaduwen in de wilgen, af en toe een blik gunnend op het authentieke kasteeltje met de fluwelen gordijnen en gebogen raampjes.

Krakend steunde het bankje toen jullie gingen zitten, de stille getuige van de honderden jaren van rijke bourgeoisie met hun beschaafde conversaties en brocante japonnen. Ineens pakt hij een fles champagne uit een ijsemmer, discreet uit het zicht gehouden door een prachtige kanten doek. Je begrijpt er helemaal niks van, waar komt die nou ineens vandaar?!…

" De hemel kleurde zachtoranje "

Hij kijkt je aan, en ineens voel je vlinders in je buik, gaat hij nou echt…? Plechtig ontkurkt hij de champagne en overhandigt je het glas. Van de zenuwen durf je niks te zeggen, en sip je snel van de bruisende wijn. Dadelijk heb je het mis!… Ondeugend kijkt hij je vanonder zijn wenkbrauwen aan, zet de glazen weer weg, en pakt je hand. Oh my god!! Hij meent het, dit is echt!

Hij gaat voor je op een knie zitten en net wanneer je denkt dat hij je De Vraag gaat stellen komt er vanachter het wilgengordijn een muziek trio tevoorschijn, en ze zingen jullie liedje van Bon Jovi! Bed of Roses, het nummer waarop jullie voor het eerst hadden gedanst, al die jaren geleden.

I want to lay you down on a bed of roses
For tonight I sleep on a bed on nails
I want to be just as close as the Holy Ghost is
And lay you down on a bed of roses”

Toen hij je in je armen nam hoefde hij het eigenlijk al niet meer te vragen; met jouw stralende lach en glanzende ogen was dit huwelijk al bezegeld!