Blame it on my Gypsy Soul

Met je blote voeten teken je hartjes in het zand, langzame cirkeltjes van liefde en aandacht. Ze hoeven niet perfect te zijn, want je voelt je in de zevende hemel. Je realiseert je dat de perfectie van dit moment juist zit in het loslaten van alles, loslaten van alle conventies en verwachtingen. In het laten gebeuren wat er gebeurt, in het samenzijn met je geliefden, zo samen in deze mysterieuze droomwereld.

Wat is de tijd snel voorbij gegaan, zo vroeg hij je nog ten huwelijk en nu zit je middenin jullie Gypsy bruiloft, jullie unieke Love Celebration. Verwonderd kijk je naar je lief, hoe hij naast je op de grond zit te praten met zijn beste vriend. Het licht van het kampvuur speelt met de contouren van zijn gezicht, soms donker, soms licht. Wat is het toch een knappe vent! En sinds een paar uur is hij Jouw Man, je kunt het nog niet geloven…

Zijn dierbare vrienden zijn er allemaal, net als jouw beste vriendinnen. Cecile heeft na de ceremonie natuurlijk de boel weer op zijn kop gezet, en heeft de meiden aan het dansen gekregen. Als verrassing had ze prachtige buikdanssjaals meegenomen in allerlei kleuren, overdadig versierd. Heupwiegend heeft ze iedereen meegekregen in een passionele overgave aan de muziek, een swingend gypsy trio met opzwepende gitaar, klarinet en accordeon.

" Je waant je zo in een nomadisch dorp "

Je waant je zo in een nomadisch dorp, verscholen onder de bomen, verlicht door het kampvuur en de snoeren gekleurde lampjes die de tenten nonchalant verbinden. Er is niet veel licht, behalve het kampvuur en de dansende lichtspelletjes van de grote Arabische lantaarns.

Het is precies zoals je je had voorgesteld, of eigenlijk nog mooier! Het was langzaam gegroeid, het idee om een bruiloft als mini festival te organiseren in Gypsy stijl. Je had een prachtige fantasie van een groep bedoeïenententen in een bosrijke omgeving, met in het midden een kampvuur.

Elke tent getuigt inmiddels van zijn eigen verhaal; het romantische diner aan de lange tafel met kussens op de grond, de lounge tent, de ceremoniële tent voor jullie bijzondere verbintenis, de kleine tentjes waar de gasten straks slapen en natuurlijk de ‘bruidssuite’, jullie huwelijkshuifkar! Straks gaan alle kleine kaarsjes langs het pad ernaartoe aan, en lopen jullie tussen jullie geliefden door. Maar dan gaan de gordijntjes ook echt dicht,… just blame it on my Gypsy Soul!